Open Atelierroute Dordrecht

 
Op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 vindt de Open Atelierroute Dordrecht plaats. Ruim 50 professionele beeldend kunstenaars en vormgevers uit Dordrecht openen dit weekend hun deuren voor het publiek. Startlocatie: Pictura, Voorstraat 190 in Dordrecht voor informatie en plattegrond.

Mijn atelier, Wijnstraat 119 is op beide dagen geopend van 11.00 tot 18.00 uur. In het atelier staan zeven beelden opgesteld die (nog) in mijn bezit zijn en twee maquettes van landschapsbeelden: Orpheustreppe I en II.

Daarnaast presenteer ik mijn zojuist verschenen boek Byzantijnse voetreis / Een verslag in dertien brieven n.a.v. van een 2816 km lange voetreis van Potenza in Zuid-Italië naar Istanbul, die ik in 2015 ondernam. (Deze voettocht is onderdeel van het meerjarige Viaggio Meridionale-project, dat begon in 2001.) Het boek (paperback) telt 496 pagina’s en bezit 45 zwart/wit foto’s en een vijftiental kaarten, prijs € 27,50.

De Open Atelier Route is een initiatief van Pictura en het Dordrechts Museum.

Actueel

 
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kunt u zich per e-mail aanmelden voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt ongeveer twee maal per jaar.

Open Atelier

 
Elk tweede weekend van september stelt de kunstenaar zijn atelier (Wijnstraat 119, Dordrecht) open voor publiek. Openingstijden: zaterdag 10-18 uur, zondag 12-18 uur. Toegang vrij.

Lezingen

 
Gerhard Lentink verzorgt op verzoek lezingen in zijn atelier (maximaal 30 personen) of op andere locaties als musea, bedrijven, scholen, kunstkringen et cetera. In zijn voordrachten belicht hij diverse aspecten van zijn beroepspraktijk, schetst zijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar vanaf het ouderlijk huis tot heden, vertelt over zijn reizen en gaat nader in op thematiek en techniek van zijn werk.

In zijn atelier maakt hij met het publiek een rondgang langs de op dat moment aanwezige beelden, schetsmodellen, ontwerpen en werktekeningen. (Lezingen elders gaan vergezeld van een powerpointpresentatie.) De bijeenkomsten hebben doorgaans een informeel en geanimeerd karakter en roepen dikwijls veel waardering op van een verrast publiek. Tijdsduur van de lezing in overleg.

Meer informatie: Gerhard Lentink, gerhardlentink@gmail.com of via 078 6315817 / 078 6310845.