Boekpresentatie

 

Op donderdag 6 juni 2019 vindt in de Stadsbibliotheek Dordrecht de presentatie plaats van mijn nieuwe boek Byzantijnse voetreis / Een verslag in dertien brieven.

In de lente van 2015 liep ik van Potenza in Zuid-Italië – via Albanië, Athene, Chios en Izmir – naar Istanbul; een voetreis van 2.816 km over het grondgebied van het voormalige Byzantijnse Rijk. De handgeschreven brieven die ik vanuit diverse etappeplaatsen zond naar mijn vriendin Marjoleine Schaap, vormen de kern van het boek. De brieven heb ik later geannoteerd.  Deze tweede laag ónder de briefteksten vertelt het verhaal van het boeiende spanningsveld tussen Oost en West, tussen twee polen die elkaar al eeuwenlang aantrekken en afstoten, waarbij de grenslijn tussen beide steeds opnieuw gedefinieerd wordt in de gezamenlijke diepmenselijke zoektocht naar duiding en zingeving.

Bij deze presentatie gaat Richard Cozijnsen (1947), psycholoog, psychotherapeut en enthousiast wandelaar, in gesprek met de auteur. Daarnaast zal ik een enkel fragment voorlezen.

Locatie: Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 53, 3311 BD Dordrecht.
Tijdstip: inloop 17.00 uur, aanvang 17.30 uur.

Toegang gratis.

Boekgegevens:
Paperback, 496 p, 45 zwart/wit afb, 15 kaarten, Nederlands
ISBN: 978-90-821089-1-0
Prijs: € 27,50

cover boek

 

Nieuwsbrief

 
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kunt u zich per e-mail aanmelden voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt ongeveer twee maal per jaar.

Open Atelier

 
Elk tweede weekend van september stelt de kunstenaar zijn atelier (Wijnstraat 119, Dordrecht) open voor publiek. Openingstijden: zaterdag 10-18 uur, zondag 12-18 uur. Toegang vrij.

Lezingen

 
Gerhard Lentink verzorgt op verzoek lezingen in zijn atelier (maximaal 30 personen) of op andere locaties als musea, bedrijven, scholen, kunstkringen et cetera. In zijn voordrachten belicht hij diverse aspecten van zijn beroepspraktijk, schetst zijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar vanaf het ouderlijk huis tot heden, vertelt over zijn reizen en gaat nader in op thematiek en techniek van zijn werk.

In zijn atelier maakt hij met het publiek een rondgang langs de op dat moment aanwezige beelden, schetsmodellen, ontwerpen en werktekeningen. (Lezingen elders gaan vergezeld van een powerpointpresentatie.) De bijeenkomsten hebben doorgaans een informeel en geanimeerd karakter en roepen dikwijls veel waardering op van een verrast publiek. Tijdsduur van de lezing in overleg.

Meer informatie: Gerhard Lentink, gerhardlentink@gmail.com of via 078 6315817 / 078 6310845.